esgResilience palvelu tukee kiinteistöalaa ilmastonmuutokseen varautumisessa

Kuinka taloyhtiösi voi varautua ilmastonmuutoksen riskeihin?

Ilmastonmuutos on yksi tämän päivän suurimpia haasteita, mutta myös taloyhtiöillä on mahdollisuus vaikuttaa sen hillintään. Isännöintiliiton helmikuussa 2024 julkaisema energiaopas tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiatehokkuutta parantaviin toimenpiteisiin, päästöjä vähentävien korjausten toteuttamiseen ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Paljon on tehtävissä ilman isoja investointejakin ja niinpä oppaassa isot ilmiöt on pilkottu arkeen sopiviksi palasiksi.

Oppaan laatimisen yhteydessä Raksystems / Green Building Partners kartoitti taloyhtiöille suunnattuja palveluita ja laskureita, joiden avulla on mahdollista arvioida eri toimenpiteiden vaikutusta taloyhtiöiden energiatehokkuuteen, kustannuksiin ja päästöihin. Tavoitteena oli tarjota taloyhtiöille ja isännöitsijöille kattava katsaus olemassa olevista palveluista ja niiden soveltuvuudesta tiettyihin tarpeisiin. Useiden toimijoiden joukosta lupaavimmat ehdokkaat valittiin perusteellisempaan evaluointiin ja testaukseen.

Tarkempaan tarkasteluun valittiin iloksemme myös esgResilience palvelu, joka soveltuu mainiosti myös taloyhtiöiden käyttöön. Se tarjoaa helpon ja  kustannustehokkaan lähestymistavan taloyhtiön ilmastoriskien kartoittamiseen, mukaan lukien päästölaskennan, tulevien investointien vihreyden arvioinnin ja havainnollistaa taloyhtiön nettonollapolun (CRREM mukaisesti). Palvelun tavoitteena on tukea kiinteistöyhtiöiden varautumista ilmastonmuutoksen taloudellisiin riskeihin. Kartoitus toteutetaan toimialakohtaisten kysymysten kautta eikä se vaadi aikaisempaa tuntemusta kestävyysraportoinnista, ESG:stä tai ”vihreydestä”, ainoastaan taloyhtiön oman toiminnan hyvää tuntemusta.

Raksystemsin asiantuntijoiden näkemyksen mukaan esgResilience palvelun käyttö on taloyhtiölle hyödyllinen tapa saada lisää ymmärrystä ilmastonmuutoksen taloudellisista riskeistä päästölaskennan lisäksi. Palvelun käyttö oli ohjeistettu selkeästi ja hiilijalanjäljen laskenta huomioitu kattavasti. Lisäksi sen todettiin olevan pitkälle kehitetty SaaS palvelu, mikä lisää luotettavuutta ja antaa paljon mahdollisuuksia palvelun jatkokehitykselle. esgResilience palvelua kehitetään aktiivisesti käyttäjille sopivaksi ja esimerkiksi taksonomiakelpoisuuden ja -mukaisuuden sekä investointien vihreyden arviointi tulee tarkentumaan uusien toiminnallisuuksien kautta.

Kartoituksen yhteenveto on kaikkien luettavissa Isännöintiliiton sivuilla, klikkaa linkistä dokumenttiin https://bit.ly/42zAp60

Tilaa taloyhtiöillesi oma kartoitus ja raportti verkkokaupastamme

Avainsanat: energiatehokkuus, taloyhtiöt, kestävä kehitys, päästöt, taksonomia, ilmastonmuutos, SaaS palvelu, Raksystems, Isännöintiliitto,

Share the Post:

Related Posts

0
  0
  ostoskorisi.
  Your cart is emptyReturn to Shop

  Miten saat kestävyydestä kilpailuetua?

  Lue hyvät vinkit oppaastamme

  Tilaa tästä